The Ninfarium

The mansion once had an open central courtyard. The front and west-facing facades have been renovated, but the back of the house was in much greater disrepair. Much of the roof was missing and floors lay exposed to the sky for over 50 years. The central courtyard had been encroached by Victorian additions. This area was developed into an atrium with a glass roof for the planting of orchids and other delicate plants. The name has been chosen based on its resemblance with ‘Ninfa’ a stunning romantic garden southeast of Rome. The scale of that garden is very different to this, but the crumbling stones walls covered in vegetation is recognisable.

let's get chatting...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.